Το λεξιλόγιο slang της Gen Z στον εργασιακό χώρο
*Αν παρεξηγείσαι εύκολα, δεν δέχεσαι απόψεις και χιούμορ τότε μάλλον αυτό το κείμενο δεν είναι για σένα. Αν πάλι το επιλέξεις σου ευχόμαστε καλή απόλαυση! Πηγή: Το λεξιλόγιο slang της…
Η αμφισβήτηση της θεϊκής παντοδυναμίας
Μετά τη ναζιστική θηριωδία στα Στρατόπεδα Εξόντωσης πολλοί Εβραίοι έχασαν την πίστη τους, θεωρώντας ότι ο Θεός τους, που είχε παρέμβει κατά το παρελθόν για να τους σώσει, τους είχε…
Πώς θα αποφύγουμε τον Aρμαγεδδώνα
Ο κλιματικός Aρμαγεδδώνας δεν είναι μονόδρομος, μπορούμε να τον αποφύγουμε. Πηγή: Πώς θα αποφύγουμε τον Aρμαγεδδώνα – ΤΟ ΒΗΜΑ
Δημόσιο συμφέρον και δημοσιογραφία
Εναντι της πρωτιάς της είδησης υπερέχουν το πρωτείο της υπεύθυνης δημοσιογραφίας και η υπεράσπιση της δημοσιότητας όχι ως θέαμα αλλά ως όρος στοχαστικής συλλογικής γνώμης στην υπηρεσία της δημοκρατίας Πηγή:…
Προλαμβάνοντας την άνοια
Eνώ δεν μπορούμε να εξαλείψουμε πλήρως τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, αξίζει τον κόπο να τον περιορίσουμε υιοθετώντας κάποιες (αν όχι όλες) από τις συστάσεις της Επιτροπής Lancet για την άνοια.…
Η ποίηση σε τρεις λέξεις
Μπορεί η Ποίηση να χωρέσει σε τρεις λέξεις ; Μπορούν τρεις λέξεις να προκαλέσουν αφόρητη συγκίνηση από την παραδοχή της τραγικής μοίρας του ανθρώπου ; “σκιᾶς ὄναρ ἄνθρωπος”, έγραφε ο…
Πού πήγαν τα παιδιά ;
Δεν είμαι από εκείνους τους γκρινιάρηδες που νοσταλγούν τα ξένοιαστα παιδικά τους χρόνια και τα μακρόσυρτα καλοκαίρια που γινόσουν στην κυριολεξία πτώμα από το παιχνίδι και την ανέμελη περιήγηση σε…
Η κορύφωση του ελληνικού δράματος
Το φετινό καλοκαίρι δεν ξέρω αν είναι η κορύφωση του ελληνικού δράματος, αλλά σίγουρα είναι μια από τις πιο έντονες φάσεις του. Οι μισοί και πλέον Έλληνες δεν θα πάνε…
Ο Σωκράτης ήταν ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έζησε ποτέ! 24 από τα πιο σημαντικά αποφθέγματα του που όλοι χρειάζεται να διαβάσουν. – Αφύπνιση Συνείδησης
Ο Σωκράτης (470 / 469-399 π.Χ.) ήταν Έλληνας φιλόσοφος και θεωρείται ο πατέρας της δυτικής φιλοσοφίας. Θεωρείται γενικά ως ένας από τους πιο σοφούς ανθρώπους όλων των εποχών. Γνωρίζουμε λίγα…