Ο χρόνος είναι σχετικός. Η ροή του καθορίζεται και είναι ανάλογη όχι μόνο από τη βαρύτητα που έχουν τα ίδια τα πράγματα από μόνα τους, αλλά και από εκείνη που εμείς αποδίδουμε σε αυτά. Με άλλα λόγια, οι βαρυτικές έλξεις που ασκούν τα πράγματα πάνω μας, δηλαδή η βαρύτητα που αποδίδουμε όχι μόνο σε υλικά αντικείμενα, αλλά κυρίως σε γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις, μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά ο καθένας τη ροή του χρόνου. Επομένως, η ταχύτητα ροής του χρόνου εξαρτάται από το μέγεθος της βαρύτητας που αποδίδουμε εμείς, οι παρατηρητές –άνθρωποι, και δεν είναι προκαθορισμένη, δεν είναι ένα απόλυτο μέγεθος. Όσο πιο ισχυρή είναι η βαρύτητα αυτή, τόσο πιο αργά κυλάει ο χρόνος, τόσο διαστέλλεται, όπως απέδειξε ο Αϊνστάιν στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας. Και αν καταφέρουμε να αποδώσουμε τη δέουσα ποιοτική βαρύτητα στα πράγματα που μας αφορούν, μας καθορίζουν και εντέλει μας διαμορφώνουν, τόσο πιο αργά θα γεράσουμε. Τόσο πιο μεγάλο νόημα θα δώσουμε στη ζωή μας. Τόσο πιο καλά θα ζήσουμε…
Η σχετικότητα του χρόνου
Read Time:49 Second
Σχετικές Δημοσιεύσεις
3 thoughts on “Η σχετικότητα του χρόνου”
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Κατά την δική μου άποψη, ο χρόνος απλά δεν υπάρχει! Αυτό που υπάρχει σίγουρα, είναι η κίνηση των πάντων στο χώρο! Οχρόνος είναι μια ανθρώπινη, ατελής, επινόηση! Κατανοώντας κανείς την ανυπαρξία του χρόνου, συνειδητοποιεί παράλληλα πως δεν !υπάρχει παρελθόν, ούτε και μέλλον! Το μόνο που υπάρχει είναι το τώρα!
Κώστα, συμφωνώ μαζί σου ! Αν καταφέρουμε μάλιστα να συμφιλιωθούμε με τα “βαρίδια” του παρελθόντος και να κοιτάξουμε το μέλλον (γιατί η ματιά στο μέλλον είναι στη φύση μας και αναπόφευκτη) με γλυκιά προσμονή και όχι με φόβο, ακόμη καλύτερα.
Το σχόλιό σου φίλε μου, θα μπορούσε κάλλιστα να κοσμεί το οπισθόφυλλο του βιβλίου μου!